Suorat reittilennot Budapestiin

KAUSI 2024
Lennot
Helsingistä
VARAA

Budapest

Majesteettinen ja mahtava Budapest miellyttää niitä, jotka haluavat nähdä muinaisen Euroopan ja oppia lisää historiasta. On hyvä idea ostaa lippu Budapestin kiertoajelulle. Se on Euroopan helmi - muinaiset barokkikorttelit, upeat teatterit ja palatsit, muinaiset linnoitukset, historialliset muistomerkit Unkarin suurille kuninkaille, tietysti upea parlamenttirakennus, joka on kaunis kaikkina vuorokauden aikoina.

Mutta kierto-ajelulla koet ja näet vain pinnan. Unkarin pääkaupungin hengen tunnet istahtaessasi kodikkaan ravintolan pöytään, maistaessasi gulassia ja juodessasi lasillisen Tokai-viiniä. Älä myöskään sivuuta kuuluisia kylpylöitä, joista Budapest on kuuluisa koko Euroopassa. Budabest on nähtävä ja koettava. Budabest erinomainen kohde viikonloppumatkalle.

Kauppahalli
Parlamentt
Széchenyi Kylpylä
 
Budan Linna
Light Art Museum
River Cruise
 

 

Suositut hotellit

Perustuu asiakasarvosteluihin ja varausten määrään


 
 

Lisätietoa

Tanskan pääkaupungissa on muinaisia linnoja ja historiallisia monumentteja, mutta kaupungissa voi myös viettää päivän modernin arkkitehtuurin parissa. Kööpenhaminassa on alueita, joissa on erilainen ilmapiiri. Nyhavnissa on historiallinen henki, kun taas vapaus ja hauskuus vallitsee Christianiassa ja Norrebrossa elämää tuo aktiivinen ja määrätietoinen opiskelijajoukko.

Viikonloppumatkoilla Kööpenhaminassa on monia lähes pakollisia vierailukohteita. Kaupungin kuuluisat rakennukset vaativat vierailuasi, kuten Amalienborgin palatsi. Tämä on Tanskan kuninkaallisen perheen asuinpaikka ja yksi Tanskan kauneimmista rakennuksista. Rokokoo-tyylinen palatsirakennuskompleksi muodostaa julkisuillaan neliön. Palatsia vartioivat kuninkaalliset vartijat. Joka päivä keskipäivällä kunniavartija lähtee kasarmista Amalienborgiin vahdin vaihtoon. Marssi tapahtuu marssimusiikin tahtiin ja kerää aina joukon katsojia.

Christiansborgin palatsi on toinen upea rakennus, jossa kannattaa vierailla. Tämä on valtion poliittinen keskus: Tanskan parlamentti, korkein oikeus ja kuninkaalliset vastaanotot sijaitsevat tässä rakennuksessa. Osa tiloista on avoinna kävijöille: sali, jossa kuninkaalliset vastaanottavat muiden valtioiden päämiehet, keskiaikaisen linnan rauniot, jotka olivat aiemmin tässä paikassa, palatsikappeli, jossa kuninkaallisen perheen jäsenet kruunataan ja kastetaan, teatteri, talli, kirjasto ja huoneet, joissa parlamentaarikot istuvat.

Kööpenhaminassa on yli kuusi tusinaa eri aiheista museoita. Kansallismuseo on koko Tanskan suurin kulttuuri- ja historiamuseo. Se kattaa jättimäisen kerroksen maan historiasta ja kulttuurista, joka on peräisin kivikaudelta. Lähistöllä on Glyptotek-galleria, joka on kerännyt hämmästyttäviä kokoelmia maalauksia ja veistoksia ympäri maailmaa. Lisäksi voit käydä posti- ja televisiomuseossa, Guinnessin ennätysmuseossa, merivoimien museossa, viikinkien laivamuseossa, vitsien ja kepposten museossa “Uskokaa tai älkää” ja  Experimentariumissa jne.

Kaupungissa on myös monia kauniita temppeleitä ja kirkkoja, suuria ja viehättäviä puistoja, ihastuttavia satamia, idyllisiä katuja, joilla voit ajaa polkupyörällä tai vain samoilla. Ihastut ja yllätyt kaupungin viehätyksestä.

Ensimmäinen asia, joka monelle tulee ensimmäisenä mieleen Kööpenhaminasta, on Pieni merenneito, yksi kaupungin kauneimmista symboleista. Pronssinen pieni merenneito istuu kiven päällä satamassa, Langelinin laiturilla - hiljainen ja liikkumaton, mutta niin rakastettu ympäri maailmaa.

Epäilemättä Budapest on mielenkiintoinen kulttuuri- ja historiallisten arvojensa vuoksi. Mutta elämä kaupungissa on täydessä vauhdissa myös illalla ja yöllä! Yöelämä on jännittävää ja yllättävää. Budapestista löydät trendikkäitä ja tasokkaita yökerhoja ja diskoja opiskelijoille sekä pubeja niille, jotka haluavat viettää iltaa ystävien ja vanhojen hyvien hittien tahdissa. Löydät myös viihtyisiä pieniä jazzbaareja.

Kaupungissa on paljon klubeja, joista valita mieleisensä. Monet kaupungin klubit ovat auki koko yön ja houkuttelevat valtavan määrän kävijöitä. Tanssibileiden lisäksi niissä järjestetään teemajuhlia.

Viranomaiset tekivät fiksun ratkaisun ja osoittivat yhden tietyn alueen vilkkaalle yöelämälle, antaen näin rauhaa ja hiljaisuutta muille. Suurin osa nuoriso-klubeista, pubeista ja hostelleista on keskittynyt 7. kaupunginosaan, Erzsébetvárosiin, erityisesti juutalaiskortteliin ja sen viereiselle Elizabeth-aukiolle.  Juutalaiskorttelissa yö jatkuu perjantaista maanantaihin. Unkarilainen  harrastaa baarisurffausta - vieraile mahdollisimman monessa baarissa yhdessä yössä. Yli 1,5 tuntia samassa baarissa olemista pidetään huonon maun merkkinä. Tehtävää helpottaa onneksi se, että suurin osa pubeista sijaitsee juutalaiskorttelissa.

Mikäli haluat upean miljöön romanttisille treffeille tai vain nauttia omasta parhaasta seurastasi, kokeile baareja ja pubeja ylhäällä katoilla.

Budapestissa hinnat ovat hieman alhaisemmat kuin Euroopassa keskimäärin; kaupungissa on monia kauppakeskuksia, joista löydät sekä edullisia että ylellisiä tuotemerkkejä. Budapestissa on valtava valikoima paikkoja ostoksille - värikkäät markkinat, huippuluokan kauppakeskukset ja ylelliset putiikit. Budapestin tunnetuin ostosalue on Vácin kävelykatu, joka sijaitsee Pestin historiallisen osan keskustassa sekä Andrássy-kadun alussa. Täältä löydät sekä kalliita putiikkeja että halpoja eurooppalaisten ketjujen vaatekauppoja.

Suurin osa Budapestin myymälöistä on avoinna arkisin klo 10.00–18.00 ja lauantaisin klo 10.00–13.00. Sunnuntaisin monet myyntipisteet ovat kiinni. Tämä ei yleensä koske supermarketteja, kauppakeskuksia tai yksityisiä kauppoja, ne ovat usein auki klo 21 asti, myös lauantaina.

Budapestissa isoja ostoskeskuksia, kuten - West End ja Arena Plaza. Useimmissa ostoskeskuksissa on paitsi kauppoja myös paljon mielenkiintoisia viihdettä - elokuvateatteria, kahviloita ja muita nähtävyyksiä.

Nagycsarnokiksi kutsuttu suuri kauppahalli on yksi kaupungin tärkeimmistä symboleista. Täältä voit aina ostaa tuoreita vihanneksia ja hedelmiä sekä monia mielenkiintoisia kansallisia herkkuja. Tutustumalla markkinoihin voit kokeilla monia suosittuja kansallisia herkkuja. Markkinoilta kannattaa myös ostaa mielenkiintoisia matkamuistoja. Hallin sisätiloissa upeassa historiallisessa rakennuksessa on mukava kuljeskella säällä kuin säällä.

Lentoyhtiöt: Moni lentoyhtiö lentää Budapestiin. Tarjoamme parhaat lentohinnat Budapestiin.
Lentokenttä: Budapest Ferenc Liszt International Airport
Välimatka lentokentältä: 30-40 min (16-20 km)
Lentoaika: noin 2 h 25 min
Kieli: Unkari
Aikaero: - 1 tunti
Väkiluku: noin 1.7 miljoonaa
Passi: Suomen kansalainen tarvitsee Unkariin matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.
Valuutta: Forintti (HUF)
Tippien antaminen: Yleensä tapana on antaa 5 - 10% laskusta. Joissakin tapauksissa palvelumaksu voi olla sisällytetty laskuun (12,5%)
Sähkö: 220 V 50 Hz ja pistorasiat tyyppi A C / F
Matkailuvero: €1-2 vrk
Vesi: Pullotettua vettä suositellaan

1. Kiertele Budapestin museoissa. Kuvataidemuseo on kuuluisa erinomaisesta veistos- ja maalauskokoelmastaan. Unkarin kansallisgallerian näyttely on vaatimattomampi, mutta rakennuksen ikkunoista on hyvä näkymä Szechenyin sillalle. Tutustu ja koe huima Invisible Exhibition Budapest - tapahtuma täydellisessä pimeydessä opastaa elämään ilman näköä.

2. Paranna terveyttäsi Budapestin kylpylöissä. Budapest on yksi parhaimmista paikoista nauttia ja tervehtyä kuumista lähteistä virtaavissa mineraali pitoisissa lämpimissä vesissä. Nykyisistä 27 kylpylästä 13:lla on lääketieteellinen profiili. Wellness-ohjelmat perustuvat joko vesihoitoihin, mukaan lukien kylpyammeet ja kaikenlaiset vartalokääreet ja mineraalijuomat.

3.  Mene Tonavalle veneretkelle illalla: kääri itsesi lämpimään ja ihaile valoja. Taikauskoinen uskoo, että jos tekee toivomuksen ja ui Szechenyi-sillan alla, toive toteutuu. Jotta toive toteutuisi varmasti tulisi mennä risteilylle Tonavaa pitkin ja uida yhdeksän Budapestin sillan alta.

1.   Budapest on ainoa Euroopan ainoa pääkaupunki, joka on myös lomanviettopaikka lämpimien kylpyjensä vuoksi.

2.   Parlamenttitalon rakentamiseen, johon kului 21 vuotta, käytettiin 40 kg kultaa ja 40 tonnia tiiliä.

3.  Budapestin raitiovaunureitit ovat planeetan vilkkaimmat. Ruuhka-aikaan vaunut saapuvat pysäkeille 60-90 sekunnin välein. Budapestin raitiovaunut ovat myös maailman pisimpiä. Kaupungissa liikennöi 40 matalalattiaista junaa, joista jokaisen pituus on lähes 54 metriä.