Suorat reittilennot Lontooseen

KAUSI 2024
Lennot
Helsingistä
VARAA

Lontoo

Lontoo on Iso-Britannian pääkaupunki, englantilaisten perinteiden linnake, suurin matkailukohde. Lontoo houkuttelee turisteja kuin magneetti. Kaikille löytyy syy lähteä viikonlopuksi Lontooseen. Joku lähtee Lontooseen nähdäkseen punaisen kaksikerroksisen bussin, punaisen puhelinkioskin, Kuningattaren vartijoita karvakypärissään Buckinghamin palatsin nurkilla, vahahahmoja Madame Tussauds - kabinetissa, Towerin tai Big Benin.

Kuninkaallisuuden voi aistia kaikessa:  Towerin ja Westminster Abbeyn valtavuudessa, kunniavartion juhlallisuudessa Buckinghamin palatsilla, paikallisten museoiden ja gallerioiden lukumäärässä ja koossa ja majesteettisessa Thamesissa.

Lontoo on ehdottoman ainutlaatuinen. Täällä punaiset kaksikerroksiset bussit ja erikoisvalmisteiset taxit suhaavatkatuja. Lontoossa on maailman vanhin metroasema, Tower Bridge, punaiset puhelinkopit ja poliisin bobbyt kypärissään. “Konservatiivinen” Lontoo osaa olla hyvin hauska. Sen yöelämästä on legendoja ja juhlia Lontoossa pidetään hauskimpina ja hulluimpina koko Euroopassa. Lukemattomat pubit, ravintolat ja kalliit yökerhot surisevat aamuun asti. Tunteaksesi itsesi lontoolaiseksi, osta lippu Lontooseen!

Stonehenge
Big Ben
London Eye
 
Madame Tussauds
Westminster
Tower Bridge
 

 

Suositut hotellit

Perustuu asiakasarvosteluihin ja varausten määrään


 
 

Lisätietoa

Varmaankin useimmat ihmiset lähtevät kaupunki-kierrokselle, vierailevat Big Benissä, Westminsterissä, London Eye:ssa ja monissa monissa muissa paikoissa. Lontoossa on kymmeniä puistoja, museoita, monumentteja vaikka viikon joka päivälle.

Kannattaa aloittaa keskustasta. Lontoon mielenkiintoisimmat paikat on lähes kaikki kerätty Thamesin rannoille -loogista. Kaupunki on perustettu saaren suurimman joen rannalle. Jokaisella Westminsterin alueen metrillä on henkeä vuosituhansia. Jos haluat tutustua perinteiseen Lontooseen, sinun tulisi aloittaa matka joko Trafalgar Square -aukiolta ja mennä etelään Big Beniin ja Westminster Abbeyhin tai vaihtoehtoisesti aloittaa Vauxhall-sillalta ja liikkua Thamesin rantaa pitkin Westminsteriin. Kokeneet matkailijat sanovat, että Lontoon matkailukeskus on pieni tarkoittaen että voit saavuttaa kaikki kuuluisat nähtävyydet kävellen.

Moni tulee Lontooseen jalkapallon vuoksi. Ja hyvästä syystä. Brittiläisille jalkapallo on pyhä asia. Haluatko tuntea hullun ykseyden-hengen jalkapallo-ottelussa ja tuntea olevasi todellinen fani? Mene siis peliin! Unelmoitko ainutlaatuisesta näkymästä Lontoon yli? Hyppää kabiiniin, joka ylittää Thamesin Emirates-köysirataa pitkin. Tätä Lontoo-fanit eivät saa missään tapauksessa jättää kokematta. Matkustaja-köysirata yhdistää Greenwichin ja Royal Victoria Dockin. Osallistu  musiikkifestivaaleille! Lontoolaiset ovat ihastuneita musiikkifestivaaleihin. Musiikin lisäksi herkuttele  englantilaisilla välipaloilla, aterioilla ja perinteisiä juomilla kuten... lagerilla, alella ja oluella!

Lontoon yöelämä tekee vaikutuksen paatuneisiinpiinkin. Konservatiivisuus ja pidättyneisyys eivät millään tavalla estä brittejä viettämästä yötä tanssilattialla aamuun saakka. Missään ei ole yhtä paljon pubeja ja klubeja kuin Lontoossa! Lontoon tärkeimmät klubipaikat - Soho ja Leicester Square - odottavat tulioita läpi viikon. Haluatko kokeilla jotain todella siistiä ja muodikasta - mene pois keskustasta, esimerkiksi Hoxtoniin tai Shoreditchiin Itä-Lontoossa tai Brixtoniin tai Claphamiin kaupungin eteläosassa. Ymmärrät Lontoon fantastisen klubielämän, sen epätavalliset pubit ja baarit, maailmankuulut klubit ja upeat yön sävyt.

Lontoo houkuttelee matkailijoita paitsi historiansa ja kulttuurinsa myös mahdollisuudella täyttää matkalaukut ostoksilla! Lontoo on yksi maailman muodin pääkaupungeista, kuten Milano ja Pariisi. Löydä itsesi  shoppailemasta kaupungin länsiosasta ja et voi olla yllättymättä ostosmahdollisuuksien määrästä. Muissa kaupungin osista löydät myös ostoskeskuksia, kauppoja ja markkinoita ja ehkä edullisemmilla hinnoilla.

Tärkeimmät ostoskadut ovat Oxford-katu, jolla myydään eurooppalaisia eliittimerkkejä, Regent-katu, josta löydät kaikensuurista tavarataloista pieniin lelumyymälöihin, Carnaby-katu ja muodikkaat nuorisovaate, King's Road ja indie-kaupat ja avantgarde-putiikit. Picadilly tunnetaan tavarataloista, kirjakaupoista ja matkamuistomyymälöistä. Knightsbridge on täynnä kalliita tavarataloja ja putiikkeja ja Covent Gardenilla on edullisia suosittujen tuotemerkkien vaatteita ja kenkiä.

Lontoon keskustassa käytännössä kaikki kaupat ovat auki maanantaista lauantaihin klo 10.00–18.00, suuret ostoskeskukset suljetaan myöhemmin - noin klo 20.00–21.00. Useimmilla turistialueilla kaupat voidaan avata sunnuntaisin. Katumarkkinoita avautuu - Portobellolle, Boroughiin, Brick Lanelle ja Covent Gardeniin.

Ison-Britannian pääkaupunkia ei voi kutsua edulliseksi, mutta se ei vähennä shopaholistien rakkautta kaupunkiin.  Ja ainahan voi iskeä alennusmyyntien aikaan. Alennusmyynnit ovat Lontoossa kahdesti vuodessa, talvella ja kesällä. Alennusten talvikausi alkaa marraskuun lopussa ja kestää usein melkein kevääseen saakka. Joulun jälkeen hyllyillä on enää kuitenkin jäljellä aika vähän, vaikkakin erittäin alhaisin hinnoin. Joulun jälkeen hintoja alennetaan 50-70% ja uuteen vuoteen mennessä  jopa 90%.

Lentoyhtiöt: Monet lentoyhtiöt lentävät Lontooseen.
Lentokenttä: Lontoo Heathrow'n lentoasema ja Gatwick
Lentoaika: n. 3 h
Etäisyys lentokentältä: 30-40 minuuttia (Heathrow, 25 km) 
Kieli: Englanti
Aikaero: -2
Väkiluku: noin 8.9 miljoonaa
Passi: Matkalla tulee olla mukana matkan ajan voimassaoleva passi 
Valuutta: Englannin punta (GBP)
Tippi: Yleistä antaa noin 5 – 10% laskun summasta
Vesi: hanavesi juotavaa, mutta pullovetta suositellaan
Sähkö: jännite 220 – 230 V. Adapteri tarvitaan

Kiertoajelu-bussikin voi toimia hyvin mutta kannattaa varata aikaa myös tutustua kaupungin elämään rauhassa sellaisenaan.

Tosi-lontoolaisen elämä tapahtuu kahdessa paikassa toimiston ulkopuolella: paikallisessa pubissa ja puistossa. Kaikkien Lontoossa tehtävien asioiden lisäksi sinun pitäisi juoda tuoppi tai kaksi olutta pubissa. Lontoossa sinun tulee tutustua englantilaiseen pubiin - ellei brittiläistä ruokaa tai juomaa niin ilmapiiriä varten. Pubit ovat vilkkaita iltaisin arkisin, etenkin perjantaisin. Pubit on jaettu niihin, joissa “vain juodaan”, missä "juodaan ja syödään" ja missä "juodaan ja tanssitaan".

Lontoossa puistoja on myös kaikkialla - tuskin on toista pääkaupunkia, jossa olisi yhtä paljon viheralueita. Yksi kuuluisimmista puistoista on Hyde Park. Puistossa voit samoilla jalan, veneillä, kalastaa, osoittaa puhujan lahjasi Shakespeare-kulmassa, syödä aamiaista nurmella tai ratsastaa hevosella.

Oletko haaveillut näkeväsi Buckinghamin palatsin tai vierailevasi prinssi Williamin ja Catherine Middletonin asunnossa? Voit nähdä kaikki Ison-Britannian kruunun merkittävimmät paikat. Green Parkin niityiltä on mielenkiintoista katsella Buckinghamin palatsin sisäänkäyntiä. Todistaa vartijanvaihdosta Buckinghamin palatsissa, joka tapahtuu päivittäin klo 11.30 keväällä ja kesällä sekä syksyllä ja talvella - joka toinen päivä. Aikataulut on merkitty suurelle tabletille palatsin lähellä. Jos haluavat kuvata seremoniaa, kannattaa istua palatsin aidan luona hyvissä ajoin etukäteen.

“Greenwichin aika” sijaitsee Lontoossa. Greenwich on myös alue Lontoon Greenwichin kaupunkipiirissä. Siellä on kuninkaallinen observatorio, kansallinen merimuseo, kuninkaallinen talo, jossa on taidenäyttelyitä ja kuuluisa "Cutty Sark" - yksi XIX-luvun kuuluisimmista aluksista. Siitä huolimatta tästä paikasta tuli kuuluisa aikavyöhykkeen takia. 
Ethän unohda ottaa kyytiä Lontoon kuuluisalla “double-decker” punaisella kaksikerroksisella bussilla – ja istua parhaimmalla paikalla toisessa kerroksessa.

1. Lontoon kuuluisa Big Ben ei ole torni, toisin kuin yleisesti luullaan. "Big Ben" on kello, joka on asennettu Lontoon parlamenttitalon kellotorniin. Tornia kutsutaan nimellä "Elizabeth".

2. Nolla meridiaani kulkee Lontoon läpi. Sitä kutsutaan myös Greenwichiksi, Greenwichin kaupungin piirin nimellä. Se toimii myös pystysuorana päiväntasaajana, joka jakaa maapallon läntiselle ja itäiselle pallonpuoliskolle.

3. Lontoossa on kahden tyyppisiä takseja – tavallisia ja perinteisiä erikoisvalmisteisia. Saadakseen taxin-kuljettajan lisenssin Lontoossa on läpäistävä hyvin vaativa koe, jossa tulee tuntea ihan jokainen Lontoon kaduista. Siksi kuljettajat eivät käytä karttoja tai navigaattoreita. Näe vaikka itse!