Suorat reittilennot Prahaan

KAUSI 2024
Lennot
Helsingistä
VARAA

Praha

Praha on yksi Keski-Euroopan suurimmista kaupungeista ja vuosisatoja vanha Böömin pääkaupunki. Nämä sillat, katedraalit, kullatut tornit ja kirkon kupolit ovat heijastuneet Vltavan vesistä yli 10 vuosisadan ajan. Se säästyi melkein vahingoittumattomana toisen maailmansodan aikana. Kaupunki on keskiaikainen aarre, jossa on kivettyjä katuja ja sisäpihoja, lukemattomia torneja ja penkkejä. Mutta Praha on myös moderni ja elinvoimainen kaupunki, joka on täynnä nuorta energiaa, musiikkia, kulttuuria kaikissa ilmentymissään ja gourmet-ravintoloita. Monien mielestä Praha on Euroopan kaunein kaupunki. Praha on kaupunki johon rakastut heti ja haluat varmasti tulla uudestaan ja uudestaan. Varaa matkaan mukavat kengät joilla tutustua uusiin paikkoihin, hyvä ruokahalu paikallisen keittiön herkkujen maisteluun ja tilava matkalaukun, johon mahtuu paljon ostoksia ja tuliaisia.

Kutna Hora
Cesky Krumlov
Kaarlen silta
 
St. Vitus Cathedral
Tanssiva talo
Kaupungin Aukio
 

 

Suositut hotellit

Perustuu asiakasarvosteluihin ja varausten määrään

Loistava sijainti
Loistavalla paikalla

 
 

Lisätietoa

Praha on “jokasään-kaupunki”, mutta turistihuippu on keväällä, kesällä ja talvilomien aikaan. Kevät, kesä ja syksyn ensimmäinen puolisko sopivat hyvin pitkille kävelyille. Kaikki puutarhat, puistot ja museot ovat avoinna, olutterassit ovat kutsuvat ja festivaaleja järjestetään. Syksyllä Prahassa on kaunista kun puut muuttuvat keltaisiksi. Myös syksyn alennusmyynnit ovat juuri käsillä. Prahan talvet ovat leutoja, mutta tuulisia. Prahan joulumarkkinat lumisessa idyllissä valloittavat sydämen kuin sydämen. Päätä ajankohta lomalle Prahassa ja varaa lento ja valitse mitä ihanin hotelli Prahan idyllistä.

Prahasta jokainen löytää jotain mieleistä itselleen: historiallisia monumentteja,  teatteriesityksiä, mielenkiintoisia museoretkiä, uskomattoman herkullisia paikallisia ruokia ja kuuluisaa tšekkiläistä olutta.
Jos kuulut tyyppiin, joka haluaa tehdä ostoksia, käydä ravintoloissa, rentoutua kylpylähotellissa, tehdä pitkiä kävelyretkiä kaupungin kaduilla tutustuen arkkitehtonisiin mestariteoksiin - Praha on sinun kaupunkisi. Kenties jähmetyt joka kadun kulmassa ihastuksissasi katselemaan katedraalien korkeita torneja ja rakennusten kauneutta.

Matkailijalle mielenkiintoisimmat ja käydyimmät paikat ovat kaupungin historiallisessa keskustassa. Keskiajan henki on siellä väkevästi läsnä. Käyskentely legendaarisella Kaarlen sillalla on välttämättömyys. Sillalta lomailija jatkaa viereiseen Prahan Linnaan. Se on yksi maailman suurimmista linna-alueista kätkien alueelleen paljon nähtävää kuten palatseja, kirkkoja, museoita ja puutarhoja. 

Paras tapa tutustua kaupungin muihin kuin turistikohteisiin on vuokrata polkupyörä (klassinen tai sähköinen). Prahassa on useita hienoja pyöräilyreittejä jotka vievät paikkoihin joissa paikallisetkin rentoutuvat. Kuten paikalliset, mene Rieger Gardensiin piknikille. Puisto on kaunis ja sieltä on hurmaavat näköalat kaupunkiin. Vltavan rannalla Naplavka auttaa myös sukeltamaan paikalliseen tunnelmaan, löydät ulkoilmakonsertteja ja baareja ja aivan mahtavat Naplavka-markkinat - maanviljelijöiden markkinat. Markkinat pidetään lauantaisin ja sieltä voit ostaa tuoreita vihanneksia, lihaa, hedelmiä, leipää ja leivonnaisia, kalaa, juustoa, olutta ja vaikka mitä muuta. Lokakuusta huhtikuuhun voit pistäytyä saunomassa yhdessä rantaan kiinnitetyssä aluksessa!

Mikäli lomailet lasten kanssa Prahassa, käykää tutustumassa Prahan eläintarhaan joka on yksi Euroopan suurimmista ja jonka pinta-ala on yli 60 hehtaaria. Eläintarhassa on mm. “viidakko” jossa asuu orankeja ja gibboneita. Eläintarhalle kannattaa omistaa oma päivänsä: se on todella valtava. Näet eläimiä eri puolilta maailmaa, myös joitakin hyvin harvinaisia.

Kuten useimmissa Euroopan isoissa kaupungeissa, Prahassakin on vilkas yöelämä. Löydät paljon baareja ja klubeja joissa juhlia. Auringonlaskun jälkeen Tšekin pääkaupunki muuttuu silmiesi edessä. Ihmiset, jotka menevät nukkumaan klo 22.00, eivät näe Prahaa kaikessa loistossaan. Kaupungin valojen loiste pimeässä on jotain mieleenpainuvaa.

Prahan yöelämä on hyvin monipuolista: jokainen voi löytää itselleen sopivaa menoa. Voit tanssia koko yön Prahan klubeilla, juoda baarissa erinomaista tšekkiläistä olutta ja kuunnella elävää musiikkia. Huolimatta siitä, että ravintolat ja pubit sulkeutuvat keskiyöllä, baarit ja paikalliset klubit ovat avoinna aamunkoittoon asti ja kaksikymmentäneljäseitsemän! Monet yökerhot sijaitsevat lähellä Venceslauksen aukiota. Niihin on turistinkin hyvin helppo löytää. Sisäänpääsylippujen ja juomien hinta vaihtelee suuresti riippuen paikasta. Mutta varmaa on että Prahassa olut edullista!

Aikuisten suosikki viihde Prahassa on kokoontua olut-tavernoihin. Pieniä kodikkaita tavernoita omalla panimolla löytyy Prahasta joka kulman takaa. Iltaisin iso osa paikallisista kokoontuukin viettämään iltaa ja seurustelemaan vaahtoavan juoman äärelle.

Prahassa ostaminen on ilo! Hinnat ovat yleensä edullisempia kuin keskimäärin Euroopassa. Tuotemerkkivalikoima on laaja vaativaankin makuun. Ostokset tuovat mukava lisän Prahan viikonloppumatkoihin. Prahassa kannattaa ostaa suosittujen tuotemerkkien vaatteita ja kenkiä sekä asusteita jotka ovat paikallisten suunnittelijoiden käsin tekemiä. Osta olutpohjaista kosmetiikkaa, kuuluisaa tšekkiläistä granaattiomenaa, alkuperäisiä oluita, käsintehtyjä vohveleita ja makeisia sekä ainakin yhden tavaran muistoksi jossa on “Myyrä” suosittu tsekkiläinen piirroshahmo.

Suurin osa Prahan kaupoista on avoinna klo 9.00–18.00, suuret supermarketit ja ostoskeskukset suljetaan myöhemmin - klo 21.00–22.00. Ruokakaupat ovat avoinna lauantaisin klo 12.00 asti ja sunnuntaisin melkein kaikki kaupat on suljettu, lukuun ottamatta pieniä lähikauppoja.

Prahassa on kaksi pääostosreittiä. Riippuen tavoitteistasi, budjetistasi ja ajastasi, kannattaa valita reitti joka sopii sinulle parhaiten. Paris - katu liittyy kuuluisiin design-putiikkeihin, tyylikkäisiin liikkeisiin ja kuuluisiin luksus-tuotemerkkeihin.

Prahassa, kuten muuallakin Euroopassa, on kaksi alennusmyyntisesonkia: kesä ja talvi. Tšekissä kuitenkin järjestetään myös kaksi muutakin isoa alennusmyyntiä, huhti- ja lokakuussa. Kevään alennusmyynti alkaa huhtikuussa ja kestää toukokuun puoliväliin ja seuraava alkaa heinä-elokuussa. Loput  kesämallistot myydään lokakuussa ja suurin ale alkaa perinteisesti ennen joulua. Alennukset ovat 70-80%.

Lentoyhtiöt: Monet lentoyhtiöt lentävät Prahaan. Meiltä saat aina edullisen hinnan.
Lentokenttä:  Václav Havel Airport Prague
Lentoaika: 2 h 30 min
Etäisyys lentokentältä: 40-50 minutes (20 km)
Kieli:  Tsekki
Aikaero: -1
Väkiluku:  noin 1,3 miljoonaa
Passi:  Matkalla tulee olla mukana matkan ajan voimassaoleva passi tai 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti.
Valuutta: Tsekin koruna (TZK)
Tippi:  Yleistä antaa noin 10 – 20% laskun summasta.
Turistivero: €2 - €7  maksetaan hotellille
Vesi: hanavesi on juotavaa mutta pullotettua suositellaan
Sähkö: jännite 220 – 230V. Yleensä pistorasiat samanlaisia kuin Suomessa.

Miljoonat turistit tulevat Prahaan vuosittain samoilemaan sen puistoissa ja kävelemään sen silloilla, käymään museoissa, ihailemaan kaupunkia tornien ja näköalatasanteiden korkeuksista, näkemään kuuluisia nähtävyyksiä, juomaan lasillisen tšekkiläistä olutta ja sukeltamaan Prahan linnan aarteisiin. Prahan linna on muinainen linnoitus, jonka pinta-ala on 45 hehtaaria palatsikompleksia, upeita torneja, puutarhoja, historiallisia rakennuksia ja museoita. Linnan lisäksi tärkeimmät nähtävyydet ovat: Metropolitan Cathedral of Saints Vitus, Wenceslaus , Adalbert ja Zlata-katu eli Kultainen katu jonka varren pienissä taloissa voit nähdä miltä alkemistin tai kultasepän pajat keskiajalla näyttivät. Näillä kujilla ja kauduilla tavoitat keskiajan hengen ja tunnelman ja hämmästyt rakennusten kauneudesta.

Kävele Kaarlen-siltaa pitkin ja ihailla vanhaa kaupunkia. Paikka on yksi kauneimmista ja romanttisimmista paikoista Prahassa. Sillalla voit toivoa ja legendan mukaan se toteutuu. Kenties upein näkymä sillalta avautuu illalla, kun Praha on hämärän peitossa ja linna loistaa sadoissa kirkkaissa valoissa.

Illalla voit mennä johonkin perinteisistä tšekkiläisistä ravintoloista (vanhassa kaupungissa niitä on paljon). Maistele avoimin mielin kansallista tšekkiläistä ruokaa. Tyypillisiä ovat etenkin Trdelník (makea kakku) ja Pečené vepřové koleno (tšekkiläinen paistettu sianliha). Äläkä vain unohda tšekkiläistä olutta! Jokainen turisti tietää ettei parempaa olutta saa missään muualla. Monilla paikallisista ravintoloista on omat panimot, joissa ne tuottavat vaahtoavaa juomaa kaikkien muinaisten perinteiden mukaisesti.

1. Praha on tornien kaupunki. Tilastojen mukaan sen alueella on noin tuhat tornia, mukaan lukien vesitorni ja yksityisten talojen tornit. Jokaisella tornilla on oma kiehtova historiansa.
2. Praha kunnostautui Guinnessin ennätyskirjassa. Ammattilaiset arvioivat Prahan linnan maailman suurimmaksi linnarakennukseksi. Upean rakennuksen pituus on 570 metriä ja leveys 130 metriä. Voi kestää 40-60 vain kiertää se ympäri!
3. Prahan vanhojen talojen katoilla ei ole satelliitti-antenneja - niiden asentaminen on kielletty. Ne pilaisivat vanhan kaupungin ulkonäön ja charmin.