Lennot maakunnista Zakynthos

SUORAT LENNOT SYKSYLLÄ 2024
JOENSU
26.9.
VARAA
KOKKOLA
17.10.
VARAA

Zakynthos

Uutuuskohteemme Zakynthos tunnetaan upeista hiekkarannoistaan ja kirkkaan sinisistä vesistään. Saari kuuluu Joonian meren saariryhmään ja sijaitsee Kreikan mantereen kupeessa, se on tunnettu myös nimellä Zante. Zakynthos on saariryhmän kolmanneksi suurin saari Korfun ja Kefalonian jälkeen. Kefalonian saarelle on matkaa ainoastaan noin 40 km. Lämpötilat syys-lokakuussa ovat miellyttävät n. 20 asteen paremmalla puolella ja mikä parasta meriveden lämpötila on ihanteellinen uimiseen.

Zakynthos tarjoaa lomailijalle mahdollisuuden ihastella kilometrien mittaisia hiekkarantoja upeine poukamineen. Saaren rannoilla pesii Caretta caretta -kilpikonnia ja siitä onkin muodostunut saaren maskotti ja saarella olevat vapaaehtoiset kertovat mielellään tietoa niiden suojelemisesta. Laganásin lahti on pyhitetty merikansallispuistolle. Zakynthoksella kannattaa ehdottomasti lähteä laivaretkelle ja tutustua saareen mereltä käsin. Pääkaupunki Zantessa pääset kaupunkitunnelmaan kävellen sen kapeilla kujilla. Parhaat ostosmahdollisuudet löytyvät myös sieltä. Kaupungin keskusaukio on nimetty kreikkalaisen runoilijan Dionysios Solomoksen mukaan. Maailman kuulu nähtävyys on Navagio -laivanhylkyranta.

Saarella on useita lomakyliä, joissa meidän hotellimme sijaitsee. Näistä jokainen voi valita mieleisensä. Kalamaki ja Argassi ovat hieman pienempiä ja rauhallisempia kyliä, kun taas Laganas ja Tsilivi ovat vilkkaampia ja tarjoavat enemmän palveluita, kuten kauppoja ja ravintoloita. Argassissa ei ole pitkää hiekkarantaa, vaan pieniä poukamia. Lähistöltä löytyy kuitenkin upeita rantoja.

Porto Limnionas
Navagio
Siniset luolat
 
Kerin luolat
Caretta- Caretta merikansallispuisto
Solomos aukio
 

 

Suositut hotellit

Perustuu asiakasarvosteluihin ja varausten määrään


 
 

Lisätietoa

Navagio -laivanhylkyranta on maailmankuulu nähtävyys ja paikka, tunnettu myös salakuljettajien poukamana. Tämä ranta on usein kuvattuna Zakynthoksen esittelyissä. Tuolla on korkeiden kallioiden piilottama pieni ranta, jolla seisoo ruostunut laivan hylky. Laivaretkellä pääset tutustumaan tähän nähtävyyteen. (Rannalle ei välttämättä pääse jalkautumaan.)

Siniset luolat ovat myös huikean kaunis nähtävyys, ja ne sijaitsevat saaren pohjoisosassa. Luolat ovat kalkkikivimuodostelmia, joihin heijastuu upea sininen valo auringon valon osuessa veteen.

Milanio merimuseo sijaitsee Tsilivin kylässä. Museo tarjoaa historiasta kiinnostuneille aikamatkan Kreikan merenkulun historiaan eri aikakausilta kuten antiikin aika tai Toisen maailman sodan aika.

Venetsialainen linnoitus, saari kuului Venetsialle 1482–1797, tuolta ajalta oleva linnoitus sijaitsee Zanten kaupungin yläpuolella.

Saarella on toimiva bussiverkosto pääkaupungin ja suurempien kylien välillä. Taksin saa joko lennosta tai tilaamalla. Takseissa on kiinteät hinnat.  Oppaamme auttavat autonvuokrauksessa tarvittaessa. Se onkin oiva tapa tutustua saareen. Laivaretket ovat hyvin suosittuja ja oppailtamme saat tietoa niistäkin. Kefalonian saarelle sekä Peloponnesokselle on päivittäinen lauttayhteys.

Lomakylissä on pienempiä kauppaliikkeitä sekä matkamuistoja myyviä kauppoja. Parhaat ostosmahdollisuudet ovat kuitenkin saaren pääkaupungissa Zantessa, jossa on merkkivaatteita myyviä putiikkeja kuten myös kenkä- ja korukauppoja. Isommat supermarketit sijaitsevat kaupungin ulkopuolella. Suosittuja tuliaisia ovat kreikkalaiset käsityöt, oliiviöljy, hunaja ja kilpikonnien suojelua tukevat tuotteet.

Lomakylissä ilta- ja yöelämä on vilkasta, erityisesti Laganas on tunnettu yöelämän keskittymänä. Kaikista lomakylistä löytyy myös ruokaravintoloita jokaiseen makuun, niin pikaruokapaikkoja kuin kreikkalaisiin herkkuihin erikoistuneita ravintoloita.

Kalamaki sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä lentokentästä. Rauhallinen, pieni lomakylä maalaismaisemassa. Useista hotelleista lyhyt matka hiekkarannalle.

Laganas on hyvä valinta, jos kaipaa vilkkaampaa ilta- ja yöelämää. Lentokentältä on matkaa ainoastaan noin 4 km. Kalamakiin pääsee mukavasti kävellen, vaikka rantaa pitkin.

Tsilivi on vilkkaampi lomakylä Zanten kaupungin pohjoispuolella. Täällä kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Kylässä sijaitsee myös vesipuisto.

Argassi on rauhallinen lomakylä Zanten kaupungin eteläpuolella, jonne on Zantesta matkaa noin 3 kilometriä.

Keri on rauhallinen kylä saaren eteläosassa, ja se on tunnettu valkoiseksi kalkituista taloistaan. Kerissa valikoimastamme löytyy vain aikuisille tarkoitettu hotelli.

Lentoyhtiöt: Aventoursilla lennämme kohteeseen Enter Air -lentoyhtiön koneilla.
Lentokentät: Zakynthoksen kansainvälinen lentokenttä
Etäisyys lomakohteisiin lentokentältä: riippuen kohteesta 3-10 km
Lentoaika: 4 tuntia
Kieli: Kreikka
Aikaero: 0
Asukasmäärä: noin 40 000
Passi: Suomen kansalainen tarvitsee Kreikkaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin.
Valuutta: Euro
Tippaus: Ei sisälly hintoihin ravintoloissa. Jos olet tyytyväinen palveluun, voit antaa tippiä 5–10 % laskun summan päälle.
Sähkö: Kreikassa (220V 50Hz, virtapistokkeet ja pistorasiat ovat tyyppiä C ja F)
Ilmastovero: 1,50 – 10 € / huone / yö riippuen hotelliluokituksesta. Hotellivero maksetaan käteisellä paikan päällä
Hotellivero maksetaan käteisellä paikan päällä.
Hanavesi: Yleensä puhdasta ja juotavaa, mutta vedessä voi olla mineraalinen maku.
Suosittelemme juomaan pullovettä.

1. Saari on tunnettu Caretta-caretta kilpikonnien alueena. Lähde retkelle lasipohjaveneellä ja näet vedenalaista elämää. Retki vie myös kuuluisille Kerin luolille. Retken aikana pidetään uimatauko Marathonissin saarella, jossa kilpikonnat pesivät. Tälle retkelle kannattaa ottaa kamera mukaan.

2. Viereiselle Kefalonian saarelle on lauttayhteys päivittäin. Lomasi aikana voit tutustua myös tähän upeaan saareen jylhine maisemineen. Kefalonia tuli tunnetuksi elokuvasta Kapteeni Corellin mandoliini. Päivän aikana ehdit tutustumaan myös halutessasi tippukiviluoliin tai vaikka suojeluspyhimys Gerasimoksen mukaan nimettyyn luostariin.

3. Vuokraa auto ja vietä päivä tutustuen Zakynthoksen saareen. Päivän aikana ehdit kiertää nähtävyydet ja pulahtaa meressä saaren useilla kauniilla uimarannoilla. Anafonitrian kylässä sijaitsevassa luostarissa koet ajan pysähtyneen. Pysähdy matkalla lounaalle pieneen kreikkalaiseen tavernaan ja nauti lounaaksi paikallisia herkkuja. Järjestämme myös retkiä kohteessa, mikäli lähdet mieluummin oppaan mukana tutustumaan saareen.