Suorat reittilennot Berliiniin

KAUSI 2024
Lennot
Helsingistä
VARAA

Berliini

Berliini on moderni mutta viihtyisä metropoli Euroopan sydämessä.  Todellisena metropolina Berliinin henki vangitsee sinut hetkessä. Berliini on vieraanvarainen, puhdas ja ystävällinen kaupunki, josta et haluaisi lähteä ja lähdettyäsi haluat heti palata. Berliinillä on vaikea historia ja osin juuri siksi se tarjoaa kiinnostavia nähtävyyksiä. Berliinin rikkaan kulttuuriperinnön näet monissa historiallisissa monumenteissa, museoissa ja gallerioissa. 

Ehkä on mahdotonta täysin ymmärtää ja oppia tuntemaan Berliiniä yhdellä vierailulla. Sinun täytyy matkustaa Berliiniin ainakin kahdesti ja kenties eri vuodenaikoina. Kesälomat  Berliinissä ovat hauskoja - voit nauttia kaupungin puistojen, kukkien, lampien ja järvien kauneudesta, istua viihtyisissä kesäkahviloissa. Talvellakin kaupunki on upea meluisine joulumarkkinoineen ja värikkäine koristeineen.

Berlin Cathedral
Brandenburgin Portti
Berlin TV Torni
 
Tiergarteniin
Charlottenburg Palace
Reichstag
 

 

Suositut hotellit

Perustuu asiakasarvosteluihin ja varausten määrään


 
 

Lisätietoa

Berliinin historia takaa, että kaupunki tarjoaa monia vierailun arvoisia paikkoja. Tuhoisista maailmansodista huolimatta kaupungissa on säilynyt monia historiallisia nähtävyyksiä. Berliini on kuin avoin historiakirja - kaikkialta löytyy viitteitä historiaan. Eikä pidä unohtaa historiallisia tosiasioita, sillä ne auttavat ymmärtämään kaupunkia paremmin.

Mittea pidetään kaupungin sydämenä - siellä on eniten historiallisesti arvokkaita rakennuksia. Berliinin rakentaminen alkoi tällä alueella 1200-luvulla. Täällä sijaitsee Brandenburgin portti, Reichstag ja muut Berliinin merkittävät paikat. Paras tapa tutustua Mitteen on kävely tai pyöräily. Melko vilkkaasta liikenteestä huolimatta kaupungissa on paljon merkittyjä kaistoja ja pysäköintipaikkoja pyörille ja löydät helposti vuokraus-toimistoja.

Kulje Brandenburginportille, joka on Berliinin tunnetuin maamerkki, joka edustaa ns klassista tyyliä. Se sijaitsee kaupungin sydämessä, Berliinin historiallisessa keskustassa. Portin ali kulkee bulevardikatu, joka on portin itä-puolella nimeltään Unter den Linden ja läsi-puolella Starsse des 17. Juni.  Portin korkeus on 25 metriä ja se on yksi Pariisin aukion korkeimmista rakennuksista.

Sinun tulee nähdä Berliini Reichstagin kupolilta. Vierailu on ilmainen, sinun on vain rekisteröidyttävä ennakkoon sivustolle tai Reichstagin lähellä olevaan paviljonkiin. Kupolista avautuu upea panoraamanäkymä koko Berliiniin ja ääniopas kertoo merkittävää tietoa paikasta.

Berliiinin muuri Bernauer Strassella on olennainen osa Berliinin historiaa. Nykyään kadulla on museo, joka koostuu muurin jäännöksistä, valokuvista, näyttelyistä, kadulla asuneiden henkilökohtaisista tarinoista ja silminnäkijöiden kertomuksista. Sisäänpääsy on ilmainen; yläosassa on näköalatasanne. Vaikka vierailu museossa ei aiheuta iloisia tuntemuksia, se auttaa sinua ymmärtämään ja antaa ainutlaatuisen kokemuksen.

Berliinin yöelämän maku ja fiilis on ainutlaatuinen ja omalaatuinen. Saksan pääkaupunkia pidetään oikeutetusti eurooppalaisen klubielämän ja erityisesti elektronisen musiikin keskuksena. Berliinissä hauskaa pidetään aamuun asti. Kuuluisia DJ: itä ja muusikoita ja tanssiryhmiä saapuu kaupunkiin ympäri maailman ympäri vuoden.

Kaupungissa on yli 200 klubia. Sisäänkäynti- ja juomahinnat ovat melko alhaisia. Verrattuna muihin Euroopan kaupunkeihin hinnat ovat edullisempia, sisäänpääsyhinnat vaihtelevat 4-10 euroa. Klubit sijaitsevat pääasiassa kaupungin itäosassa. Useat valtavirran klubit sijaitsevat Charlottenburgin kaupunginosassa ja Potsdamer Platzilla. Berliinissä iltaa ja yötä helpottaa julkinen liikenne, joka kulkee ympärivuorokauden. 

Klubeilla juhlitaan torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin. Jotkut klubit ovat auki joka päivä. Berliinissä  juhlat alkavat noin keskiyön jälkeen ja kestävät jopa kaksi tai kolme yötä, electro / techno-klubeilla  - jopa vähän pidempään. Pystyvimmät ihmiset voivat juhlia klubeilla, joissa bileet kestävät lauantaista maanantai-iltaan. Mieletön musiikki ja uudet tuttavat odottavat sinua kaikkialla.  Vietä "Kreuzbergin yö" -  eli lähde ja aloita juhlat perjantaina ja lopeta ne maanantai aamuna!

Berliiniä ei ehkä voi kutsua ostosten ystävien mekaksi samalla tavalla kuin Milanoa, Pariisia tai Lontoota. Mutta viime vuosina tämä erityinen kaupunki on houkutellut yhä enemmän turisteja, jotka eivät tule niinkään kulttuurielämysten tai yöelämän kuin juuri ostosten takia. Berliini on yksi Euroopan suurimmista kaupungeista. Joten kaupungissa on kaikenlaisia kiusauksia shopaholisteille. Ultramoderneista ostoskeskuksista ja huippumerkkien ylellisistä putiikeista "kirpputoreihin" ja pieniin antiikkikauppoihin.

Kurfürstendamm on Berliinin suurin bulevardi ja suosittu ostospaikka. Vuosisadan vaihteessa pystytetyissä upeissa rakennuksissa on ylellisiä tuotemerkkejä.  Ainutlaatuisia matkamuistoja voit ostaa Tiergartenin kirpputorilta. Paikallisia markkinoita, joissa antiikkiesineiden, vintage -korttien, käytettyjen ja kaikenlaisten erikoisuuksien fanit parveilevat, pidetään yhtenä suurimmista Euroopassa.

Suunnitellessasi shoppailua ota huomioon, että sunnuntaisin lähes kaikki kaupat ovat kiinni. Muina päivinä suurin osa kaupoista on avoinna klo 10.00-20.00,  jotkut saattavat olla auki jo tuntia aikaisemmin. Joulukauden aikana ostoskeskukset ovat avoinna klo 22.00 asti.

Parhaita alennuksia kannattaa metsästää kesällä ja talvella. Kesämyynti alkaa heinäkuun viimeisenä maanantaina, talvi-ale alkaa tammikuun viimeisenä maanantaina. Alennuskausi kestää kaksi viikkoa. Mutta Berliinistä löydät kyllä alennusmyyntejä muinakin ajankohtina. Huomaa näyteikkunoissa merkit "Reduziert" sekä perinteiset "%" ja "Sale".

Lentoyhtiöt: Monet lentoyhtiöt lentävät Berliiniin. Meiltä saat aina edullisen hinnan.
Lentokenttä:  Berlin Brandenburg
Lentoaika: 2 h
Etäisyys lentokentältä:  20-30 min (n. 12 km)
Kieli: Saksa
Aikaero:  -1
Väkiluku: noin 3.7 miljoonaa
Passi:  Matkalla tulee olla mukana matkan ajan voimassaoleva passi tai 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti.
Valuutta:  Euro
Tippi: Yleistä antaa noin 5 – 10% laskun summasta.
Turistivero:  maksimissaan 5% huoneen hinnasta (n. 4-8 e/hlö/yö) maksetaan suoraan hotelliin
Vesi: hanavesi juotavaa, mutta pullovetta suositellaan
Sähkö: jännite 220 – 230 V. Yleensä pistorasiat samanlaisia kuin Suomessa.

1.  "Kadota" Tiergarteniin – Berliinin valtavaan kaupunkipuistoon. Ei ole niinkään yleistä, että keskellä kaupunkia on valtava metsä. Entiset metsästysalueet muutettiin puistoksi, jossa voi helposti viettää koko päivän. Lenkkeile, pyöräile, vuokraa vene ja tai vain loikoile nurmikolla - täydellinen suunnitelma viikonlopulle Berliinissä. Tiergartenin poluilla ja teillä näet erilaisia veistoksia ja jos olet onnekas, tapaat myös kaneja.  Brandenburgin porttia vastapäisessä puistossa on yksi maailman suurimmista eläintarhoista. Berliinin eläintarhan kaikkien eläinten elinympäristöt on suunniteltu vastaamaan mahdollisimman hyvin niiden luonnollisia oloja.

2.  Tutustu Berliinin televisiotorniin. Se näkyy melkein mistä tahansa kaupungista. 368 metrin korkeus tekee siitä Saksan korkeimman rakennuksen. Matkailijat voivat katsella kaupunkia 204 m: n näköalatasanteelta. Tornissa on myös baari ja pyörivä ravintola.

3.  Kokeile perinteistä saksalaista ruokaa. Pitäisi olla mahdotonta olla nälkäinen Berliinissä - lihansyöjät ovat erityisen tyytyväisiä! Keittiö sisältää runsaasti liharuokia. Eisbein (mureaa sianpotkaa), Berlin chop, friteerattu pekoni, Eintopf (perinteinen lihakeitto), grillattuja makkaroita hapankaalilla ja haudutettua kaalia currylla - näitä voit tilata melkein joka.

1.  Luulitko että Venetsiassa on eniten vettä ja siltoja? Berliinissä on enemmän! Berliinissä on yli 1700 siltaa ja monet niistä ovat arkkitehtuurin helmiä. Sillat ovat mitä oivin paikka treffeille ja romantiikalle. Tutustu siis mahdollisimman moneen Berliinin siltaan!

2.  Berliinissä on vähemmän sateisia päiviä kuin museoita! Huumorintajuinen paikallinen väestö kertoo, että Berliinissä on paljon enemmän museoita kuin kaupungissa on sateisia päiviä vuoden aikana. Kaupungissa on 180 museota. Jos haluaisit pitää hauskaa sateisina päivinä käymällä kaikissa Berliinin museoissa -sepä ei onnistu sillä sateiset päivät eivät riitä.

3.  Berliinin eläintarha (Zoologischer Garten Berlin) johtaa eläinten lukumäärässä. Nykyään eläimiä on noin 1500, kun taas asukkien kokonaismäärä ylittää 17 tuhatta yksilöä. Berliinin itäisessä osassa on myös toinen pienempi eläintarha Tierpark Berlin.