Suorat reittilennot Costa del Soliin

KAUSI 2024
Lennot
Helsingistä
VARAA
Lennot
Tampereelta
VARAA

Costa del Sol

Costa del Solin lomakohteet ovat erittäin suosittuja turistien keskuudessa paitsi kesällä, myös talvikuukausina - tämä on ainutlaatuinen paikka, jossa on leuto subtrooppinen ilmasto. Vuorten ansiosta, jotka suojaavat lomakohteita kylmiltä tuulilta, keskimääräinen vuotuinen lämpötila on 20° С. Muuten, Costa del Sol on käännetty espanjasta "Aurinkorannikoksi" - tämä on paras kuvaus kaikista tällä alueella sijaitsevista lomakohteista. Aurinkoisten päivien vuotuiset määrät ovat korkeimmat Espanjassa ja ovat noin 320 päivää vuodessa. Siksi Costa del Solin lomakohteet muodostavat noin 35 % Espanjassa vierailevien matkailijoiden kokonaismäärästä. Juuri tämän rannikon monet Hollywood-tähdet, kuuluisat urheilijat ja poliitikot valitsevat asuinpaikaksensa. 

Costa del Sol antaa sinulle vapauden valita - olipa kyseessä tanssiminen aamunkoittoon, purjehdus jahdilla, surffaus, kävely kaduilla päiväsaikaan tai rentoutuminen rannalla. Sesonkiaikana se on hauskaa ja eloisaa: rantadiskoja aamuun asti, luksushuviveneet ovat täynnä, - kaduilla juhlitaan 24 tuntia. 

Costa del Solin pääkaupunki on Malaga. Tässä ympäri vuoden aurinkoisessa kaupungissa on kaikki mitä kaipaat - 2800 vuotta historiaa, upeat maisemat, meri, vuoret, lukemattomia kiinnostavia vierailukohteita, fantastinen ruoka, rajattomat ostosmahdollisuudet ja virkeää yöelämää ja musiikkia! Malaga on muotia ja tavattoman suosittu niin viikonloppulomille kuin pidemmillekin vierailuille.

Marbella
Malaga
Caminito del Rey
 
Ronda
Mijas Pueblo
Gibraltar
 

 

Suositut hotellit

Perustuu asiakasarvosteluihin ja varausten määrään


 
 

Lisätietoa

Malagan lentokentältä rannikkoa etelään ajettaessa tulevat seuraavat kohteet.

Torremolinos - kohteella on vankka suosio yhtenä rannikon perinteisimpänä ja vanhimpana lomakohteena, jonne tehtiin ensimmäiset lomamatkat jo 1930 –luvulla.
Benalmadena - tämän kohteen hotellit sijaitsevat rannikon läheisyydessä, kun itse kylä on ylempänä vuorenrinteellä. Köysiratahissistä voit ihailla koko rannikkoa ylhäältä aina Gibraltarille saakka.
Fuengirola - suomalaisten suosikkikohde, joka on monen “talvikoti”, kaupungista löytyy jopa suomalaisia ravintoloita ja muitakin palveluita
Marbella - tämä kohde tarjoaa luksusta ja on ennen kaikkea varakkaamman väen suosiossa lomakohteena upeiden hotellien ja palveluiden vuoksi. Satamassa voit ihailla toistaan hulppeampia huviveneitä ja kaduilla liikkuu nopeita urheiluautoja.
Estepona - kaupungin lähistöllä on useita golfkenttiä ja ne houkuttelevatkin pelaajia ympäri Eurooppaa. Kaikki kohteet tarjoavat loistavat puitteet monipuoliseen lomailuun espanjalaisessa ilmapiirissä.

Malagan kaupunki tarjoaa 14 kilometriä upeita rantoja. Rannoille on helppo päästä julkisella liikenteellä. Ihastuttava ympäri vuoden lämmin ilmasto sallii uimisen ja auringonoton vähintään kahdeksana kuukautena vuodessa.

•  Varsinkin Fuengirolan ja Marbellan upeat hiekkarannat vetävät auringon palvojia puoleensa
•  Kaikilla Costa del Solin rannoilla on mahdollisuus osallistua eri aktiviteetteihin ja harrastaa vesiurheilua

Malagan kaupungissa historia on kaikkialla - jalkojesi alla, rakennuksissa ja taide-esineissä. Kaupungissa onkin yli 30 museota ja paljon muita nähtävyyksiä. Suosittelemmekin tutustumaan niihin. Tässä on joitain suosituimpia:

•  Malaga Museum (arkeologiaa ja kuvataidetta varten)
•  Vine Museum ( tarinaa kaupungista viinin kautta kerrottuna)
•  Carmen Thyssen Museum (1800-luvun maalauksia sosiaalisesta historiasta ja tavoista)
•  Pablo Picasso Museum (kuuluisa taidemaalari oli kotoisin Malagasta)
•  Nykytaiteen - arkeologian - lasin -museot
•  La Concepción, kasvitieteellinen ja historiallinen puutarha
•  La Malaguetan härkätaisteluareena
•  Alcazaba-linnake

Lomailijat voivat hypätä bussiin, joka kiertää nähtävyyksiä tai vuokrata auton, polkupyörän tai lähteä mukaan veneretkelle. Paikallisjunalla pääsee liikkumaan kätevästi eri kaupunkien välillä. Voit valita teemaretken muutamaksi tunniksi tai koko päiväksi - kuten vierailua linnoissa, museoissa tai gastronomisia retkiä tapas-baareihin tai markkinoille.

Tässä muutamia retkikohteita:
Ronda - yksi Espanjan valkoisista kylistä, joka sijaitsee n. 60 kilometriä Marbellasta pohjoiseen, hurmaa huikeilla näkymillään.
Gibraltar - rannikon suosituin päiväretkikohde, Iso-Britannian itsehallintoalue, jonka suosituin nähtävyys on kalkkikivestä muodostunut kallio. Kirkkaalla säällä Gibraltarilta voi nähdä jopa Marokon Tangeriin.
Mijas Pueblo - niin ikään valkoinen kylä, jonka keskusta on autoton ja näköalatasanteelta avautuu huikea näkymä koko rannikolle. Täältä voi lähteä vaeltamaan merkityille reiteille vuoristoon.

Lisäksi:
Torremolinos: Aqualand - vesipuisto, Crocodilos Park
Benalmandena: Parque de Paloma –lintupuisto, Sealife –akvaario, Selwo Marina –delfinaario

•  Feria International de Pueblos Fuengirolassa huhtkuun lopussa, karnevaalitunnelmaa usean päivän ajan
•  Semana santa, pääsiäisviikon juhlallisuudet tarjoavat nähtävää esim. kulkueiden muodossa eri kaupungeissa
•  Picasso kuukausi Malagassa lokakuussa, Picasson syntymäpäivän kunniaksi paljon eri tapahtumia
•  Malagan elokuvajuhlat, keväällä maalis-huhtikuussa järjestettävä festivaali espanjalaiselle elokuvalle

Välimeren ilmasto kutsuu viettämään iloista ja nautinnollista aikaa. Illalla rannikko säteilee positiivista energiaa ja tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia illanviettoon jokaiselle - rauhallinen ja tunnelmallinen ilta viinin ja jutustelun parissa tai huimaa juhlintaa yökerhoissa aamuun saakka. Baareja, clubeja ja diskoja on joka makuun, budjettiin ja kaiken ikäisille. Huomaa että espanjalainen yöelämä alkaa myöhään (monet clubit avaavat ovensa vasta kello 23). Pukeutuminen on rentoa ja tyylejä löytyy monenlaisia.

Málagassa etenkin on loistavat ostosmahdollisuudet, kuten muualla rannikon kohteissakin. Shoppailu on jännittävää, koska täällä sekoittuu kiehtovasti vanhat muodot ja perinteet ja uudet modernit tyylit ja muoti. Pienet perinteiset “perheputiikit” ovat rinta rinnan isojen lasisten ostoskeskusten kanssa. Vaikka et suunnittelisikaan ostavasi mitään, voit viettää aikaa ikkunaostoksilla monilla eri ostoskaduilla.

Tavallisten matkamuistojen lisäksi löytyy värikkäitä paikallisia käsitöitä - espanjalaista keramiikkaa (lautaset, laatat, seinävalaisimet), nahkatuotteita, orgaanisia vaatteita ja paljon muuta.

Andalusiaa ei voida kuvitellakaan ilman ruokamarkkinoita – markkinat ovat perinteisesti ulkoilmassa tai pystytetty kuin isoksi myymäläksi. Paahdetut mantelit, kastanjat ja bataatit, Jamon Serrano (kinkku), juusto, Málagan viini, oliiviöljy ja kuuluisat Andalusian sardiinit!

Lentoyhtiöt: Monet lentoyhtiöt lentävät Malagaan. Meitä saat aina parhaimman hinnan
Lentokenttä: Málaga Airport
Etäisyys lentokentältä: Etäisyys lentokentältä Málagan keskustaan on 8 km, muihin kohteisiin ajomatkaa on noin 0,5 – 1 tunti
Kieli: Espanja
Aikaero: -1 tunti Suomeen
Passi: Suomen kansalainen tarvitsee Espanjaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin
Ilmasto: Subtrooppinen-Välimeren ilmasto. Erittäin leudot talvet ja kuumat kesät. Sateisempaa on vain noin puolitoista kuukautta, lähinnä talvella. 8 kuukautta kesää, jonka keskimääräinen päivälämpötila 23,3°C ja 13,7°C yöllä
Valuutta: Euro
Juomaraha: Ei sisälly hintoihin. Tapana on antaa 5 - 10% laskusta
Vesi: Pullotettua vettä suositellaan