Suorat reittilennot Mallorcalle

KAUSI 2024
Lennot
Helsingistä
VARAA

Mallorca

Mallorca on säilyttänyt vuosien saatossa suosionsa lomakohteena niin suomalaisten kuin muidenkin eurooppalaisten keskuudessa. Mallorca on ensimmäinen kohde, johon Suomesta tehtiin pakettimatkoja. Viime vuosina varsinkin Mallorca on tehnyt uutta tulemistaan yhtenä Välimeren suosituimmista lomakohteista. Onhan tämä saari myös Espanjan kuningasperheen kesänviettopaikka.

Mallorcalla on paljon annettavaa lomailijalle. Voit viettää päivää rannoilla tai uima-altaalla, tutustuen pääkaupungin nähtävyyksiin tai ihastellen saaren maisemia vaikkapa autoillen. Aktiivisen loman viettäjille saarella on paljon tekemistä; vaellus, pyöräily ja esimerkiksi eri vesiurheilulajit. Yöelämässä viihtyville on paljon mahdollisuuksia ja puhumattakaan saaren antimista kulinaristisessa mielessä.

Mallorca on Espanjan suurin saari ja kuuluu Baleaarien saariryhmään yhdessä mm. Menorcan ja Ibizan kanssa. Saaren pääkaupunki on Palma de Mallorca. Saari on kuulu Majorica -helmistään ja nuo tuotteet kuuluvat usean lomailijan ostoslistalle. Palman katedraali on ylväs näky rannalta katsottuna ja satamassa on nähtävissä toinen toistaan hulppeampia huvipursia. Parhaat ostosmahdollisuudet löytyvät niin ikään pääkaupungista. Mallorca on oiva paikka niin viikonlopun kaupunkilomalle Palmassa kuin perheen aurinkolomalle joissain saareen suosituissa lomakohteissa.

Valldemossan kylä
Santa Ponsa
Katedraali
 
Bellverin Linna
Cuevas del Drachin tippukiviluolasto
Akvaario
 

 

Suositut hotellit

Perustuu asiakasarvosteluihin ja varausten määrään


 
 

Lisätietoa

Cala Mayor
Lähinnä Palman kaupunkia oleva lomakohde niille, jotka haluavat olla lähellä Palman kaupunkia ja menoa.

Palma Nova
Pitkä hiekkaranta houkuttelee auringonpalvojia ja rantabulevardin sykkivä ilta- ja yöelämä houkuttelee kaiken ikäisiä juhlijoita.

Santa Ponsa
Tunnelmaltaan rauhallisempi kohde on rakennettu lahdenpoukaman ympärille ja tarjoaa eri majoitusvaihtoja. Palman kaupunkiin hurauttaa moottoritietä pitkin nopeasti.

Alcudia
Tämä kohde on varsinkin perheiden suosiossa. Täällä sijaitsee saaren pisin hiekkaranta ja kohde tarjoaa paljon eri harrastusvaihtoehtoja.

Kaikista saaren kohteista löytyy omanlaisensa ranta. On pienempiä poukamia ja pitkiä hiekkarantoja. Rannoilla on vuokrattavana aurinkotuoleja ja –varjoja. Usealla rannalla on mahdollisuus myös vuokrata vesiurheiluvälineitä.

Palman kaupungin arkkitehtuuri ja erityisesti siellä sijaitseva katedraali on eri rakennustyylien yhdistelmä, sanotaan kuuluisan arkkitehdin Antonio Gaudin jättäneen siihen myös sormenjälkensä. Palmasta ja saarelta löytyy paljon nähtävää. Tässä on joitain suosituimpia:

•  Katedraali, jonka rakentamisen kerrotaan kestäneen melkein 500 vuotta
•  Palman Vanha kaupunki katedraalin ympärillä
•  Bellverin linna, joka toimi aikoinaan kuninkaan kesäasuntona
•  Es Baluard, nykytaiteen museo
•  Frederik Chopinin museo Valldemossassa

Lomailijat voivat hypätä bussiin, joka kiertää nähtävyyksiä tai vuokrata auton, polkupyörän tai lähteä mukaan veneretkelle. Saarella on pieni rautatieverkosto ja Palman kaupungista pääsee junalla Solleriin, tuolla matkalla voi ihailla huikeita maisemia. Voit valita teemaretken muutamaksi tunniksi tai koko päiväksi - kuten vierailua linnoissa, museoissa tai gastronomisia retkiä tapas-baareihin tai markkinoille.

Tässä muutamia retkikohde:
•  Valldemossa – huikean kaunis pieni kylä, jossa kuuluisa säveltäjä Chopin asui aikoinaan. Kylän tunnelma on rauhallinen oliivilehtojen syleilyssä.
•  Cuevas del Drach – Mallorcan tunnetuin tippukiviluola Porto Cristossa, näet upeita tippukivimuodostelmia ja kallioaltaita.

Lisäksi: 
•  Western Park –vesipuisto Magalufissa
•  Aqualand –vesipuisto Playa de Palmassa
•  Aquarium –akvaario Palman kaupungissa
•  Rafa Nadal –museo Manacorissa

Välimeren ilmasto kutsuu viettämään iloista ja nautinnollista aikaa. Illalla kohteissa säteilee positiivista energiaa ja ne tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia illanviettoon jokaiselle - rauhallinen ja tunnelmallinen ilta viinin ja jutustelun parissa tai huimaa juhlintaa yökerhoissa aamuun saakka. Baareja, clubeja ja diskoja on joka makuun, budjettiin ja kaiken ikäisille.
Huomaa että espanjalainen yöelämä alkaa myöhään (monet clubit avaavat ovensa vasta kello 23). Pukeutuminen on rentoa ja tyylejä löytyy monenlaisia.

Palman kaupunki tarjoaa paljon ostosmahdollisuuksia. Kauppoja ja putiikkeja on useamman kadun varressa keskustassa. Useat kansainväliset ja espanjalaiset muotimerkit ovat edustettuina liikkeineen. Mallorca Fashion Outlet sijaitsee 10 minuutin ajomatkan päässä Palmasta Incan suuntaan. Siellä on mahdollisuus ostaa merkkivaatteita edullisempaan hintaan.
Ostoksista puhuttaessa ei pidä unohtaa paikallisia käsitöitä ja helmistä tehtyjä koruja. Saarelta löytyy jonkin verran myös kenkäteollisuutta.

Lentoyhtiöt: Monet lentoyhtiöt lentävät Mallorcalle
Lentokenttä: Palma de Mallorca
Etäisyys lentokentältä: kohteesta riippuen, esim. Santa Ponsaan n. 40 km, Alcudiaan n.70 km
Kieli: Espanja
Aikaero: -1 tunti Suomeen Passi: Suomen kansalainen tarvitsee Espanjaan matkustusasiakirjaksi voimassa olevan passin tai sirullisen henkilökortin
Ilmasto: Subtrooppinen-Välimeren ilmasto. Erittäin leudot talvet ja kuumat kesät. Sateisempaa on vain noin puolitoista kuukautta, lähinnä talvella. 8 kuukautta kesää, jonka keskimääräinen päivälämpötila 24°C ja 14°C yöllä
Valuutta: Euro
Juomaraha: Ei sisälly hintoihin. Tapana on antaa 5 - 10% laskusta
Vesi: Pullotettua vettä suositellaan
Hotellivero: maksetaan suoraan hotellille riippuen hotelliluokituksesta, n. 2-5 e/yö/henkilö